05 juni 2017

Berlin

Tidigare i år fick jag möjligheten att besöka Berlin i några dagar tillsammans med Miia och Sonja från fotolinjen vid Novia där vi alla studerar. När jag studerade konst för 20 år sedan reste vi också med skolan till Berlin men då hade jag nog svårt att ta till mig det jag upplevde. Annat var det denna gång. 


Arkitekturen och formerna är vackert annorlunda än i hemknutarna.Denna gång hade jag som sagt en mer avslappnad inställning till nya intryck än vid mitt första Berlinbesök då jag mest blev förbryllad över groteskheten i konsten. Nu såg jag allt med andra ögon präglade av tjugo års levnadstillägg.


Vi besökte många utställningar, bland annat vid samtidskonstmuseet Hamburger Bahnhof,
Berlinische Gallery, Julia Stocheck Collection och Martin Gropius Bau. Vi fick också hälsa på i konstnären Juan-Pedro Fabra Guemberenas atelje och höra en givande och personlig berättelse om hans arbete.


Jag hittade också en butik som påminde rätt så mycket om vår butik, Pony Hütchen hittar man i Kreuzberg.


Lite eftertänksamhet av upplevelserna men mest var det nog glada miner och intensiva diskussioner!


Jag passade också på att prata med lokalbefolkningen och samlade några Berlinporträtt. Här har vi Hermann, han satt på en bänk med sin blåbärssoppa, pratade mycket och skrattade åt att vi kom från skogen. 


När jag gick på gatan såg jag ett öppet fönster och en tv som stod på. Jag kikade försiktigt in och ropade "hallå", Hannah och Emily dök upp från en madrass på golvet och jag frågade om jag fick ta bilder av dem som de glatt ställde upp på.


Här har vi Michael som skejtade förbi mig på gatan.


Och David som lunchade på samma ställe som oss och berättade om livet som företagare till två caféer i två olika stadsdelar.Eberhard satt i rullstol och vistades mest i tunnelbanan vid Rehberge där han lyckades ta sig fram trots sina två hjul, han var mycket glad och fick de slantar jag hade kvar.

Inga kommentarer:

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP