07 juli 2009

Koka rödmyllaRödmyllekoket förlöpte bra, vi fick lite handtag med omrörandet i grytan av trevliga människor och barnen ville använda penslarna och ingredienserna.
Det finns många varianter av rödfärgsrecept, här är den vi använde oss av:

100 liter vatten
4 kg järnvitriol
6 kg rågmjöl
17 kg rödmylla

Koka upp vattnet, tillsätt järnvitriol och låt smälta i ca 15 minuter (rör om under tiden). Vispa ner rågmjölet i en mindre mängd kallt vatten och häll ner i grytan. Låt sjuda under omrörning 30-60 minuter. Tillsätt därefter rödpigmentet och koka (sjud) allt i en timme till, rör om ibland.
Nu är nästan hela huset rött och snart skall vi så gräsmatta. Vädret blev perfekt för målning, dvs. ganska molnigt. En strykning till så skall det nog stå sig många år framöver. Tusen tack för talkoinsatserna!

9 kommentarer:

eirikas sa...

Så vackert det blev!!! Vi övervägde ett tag att komma på talko, men bestämde oss för att stanna hemma (för de övrigas trivsel...). Skulle ha varit intressant att delta i 'evenemanget'! Syns på torsdag!

Lilla huset på prärien sa...

Så fint det blir!! Det är rena rama fröjden att få följa er framfart med huset och vad kul lösningar ni hittar på :)

Kram Jenny

Mamsell Lufolk sa...

Fint resultat!! Det börjar strax se mera färdigt ut när färgen kommer på. Fast å andra sidan har huset varit jättefint redan utan färg. :)

Tack för myllereceptet, kommer säkert att behövas.

Anonym sa...

Vilket fint hus ni har! Den röda färgen gjorde susen.

Anonym sa...

Så härligt rött o grannt det blev!:)

Lantliga drömmar sa...

Ååh så fint det blev!!

houseofchandeliers shabby chick sa...

Hejsan
Oj så otroligt duktiga ni är,.
Så jättefint det blir, och ni arbetar med barnen, som är så gulliga.
Ja viket jobb. Vilket vackert växthus.
Ha en bra helg.
Kram Zara.

Flickan på landet sa...

Va härligt det ser ut. Jag körde förbi ert hus (eller jag såg var det var) när vi var tll Purmo och titta på Emil =0) Vad Purmo är vackert!!!Massor av fina gamla hus. Det ser så härligt ut när ni jobbar hela familjen, ert hus blir nog såå fint.
Jag sökte också efter er butik men hade tydligen haft ögonen på fel sida av vägen (typist) men jag ska nog komma in ännu till er butik...

Ha en fortsatt skön sommar!

Ivars sa...

Oj vilken skillnad när ert hus fått färg! Det var ju fint före också men nu e det jättefint! Hade så hoppats få delta och måla men tyvärr var inte barnen med på noterna den helgen. Skönt att ni snart har det klart! Kram

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP