11 december 2011

Vardagsrumsgolv


Nu är hela vardagsrumsgolvet på plats, vi har slipat det lätt, pluggat och kittat.De äldre barnen kan börja hjälpa till "på riktigt" med målandet. Linoljefärgen skall strykas väl och tunt så de har fått noga instruktioner och så har vi hjälpt till med att jämna ut det sista.
Spisen skall ännu målas och få luckorna fastmurade.Ett varv är målat. Det kändes hemskt att måla över de fina gamla färgerna. Vi velade länge om vi faktiskt skulle måla det. Orsaken till att vi i alla fall valde att måla var de stora hålen och skadorna som vi då kunde plugga och kitta. Och att vi vill lämna fram stockväggen på ena sidan och att vi för ett bra tag sedan har beställt mönstrade tapeter till andra sidan. Med omålat golv skulle rummet ha blivit väldigt orolig och murrigt.
Det är svårt att få kombinerat allt man vill ha och tycker om, alltid är det något man hamnar att välja bort när det gäller färger och material, förhoppningsvis resulterar det i alla fall i ett fint slutresultat.

11 kommentarer:

Ewa`s Galleri sa...

Vilket underbart golv
Allt blir väldigt fint

Ninette sa...

Ert vardagsrum blir jättefint! Vi hade fina gamla lister som såg lika sådär ruffigt fina ut, men vi målade ändå över dom... Skulle inte ha passat in i helheten kändes det, men hoppas kunna lämna kvar några såna där flagiga färgrester nånstans (eller jo, har flera dörrar som är såna).
En fråga - torkar linoljegolvet snabbt hos er? jag har försökt måla golv på vintrarna med linolja, men det tog nästan en vecka att torka pga att det drar så kallt på våra golv, så jag har gett upp att måla golv såhär på vintern. Tänkte om du har nåt smart tips!

Ninette sa...

p.s. vilka duktiga barn du har som klarar av att måla med linolja! :)

C o w R o a d sa...

Wow! I can understand that you had a hard time painting over the original floor (which was amazing looking!), but the new painted floor pulls everything together: love it! :-)

maria sa...

enhetligt och snyggt med grått :-) och vad roligt att era grabbar får hjälpa till, då känner de sej säkert duktiga! och det med all rätt!

ps. hoppas vi ses imorgon....

Ninette sa...

Tack ska du ha för ditt svar! :)

Daniella Witte sa...

Jag vill bara säga att ni är fantastiska på det ni gör och skapar. Kan känna en otroligt fin och trivsam känsla i ert hus. Såå unikt & inte alls som någon annans!

Kram Daniella

Vintage House sa...

Hej
Fantastisk vackert och kul att de stora kan hjälpa till...
ha en fin måndag
kram
sansdra

Sanna sa...

Härligt att se att det är fler som ständigt är i renoveringstagen. Inte lugnar man ner sig för att det är jul inte ;)

Anonym sa...

Wow, vad snyggt det kommer bli,
och wow vilken bredd på plankorna!
Snyggt!

Petra sa...

Så snyggt!

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP