20 september 2016

Skrapa, måla, spika

Målfärgsskrapandet vid vårt hus tar aldrig slut men är samtidigt en väldigt rogivande sysselsättning. Kvistfönstren har jag tagit mig an några bågar av i taget.


Några möbler har jag också fixat till den senaste tiden. Här syns ett gammalt skåp som jag skurat invändigt med linoljesåpa. Den vackra gråblå originalfärgen har jag slipat lätt på ytan som jag till sist har gnidit in ett tunt lager oljevax på.


Mycket fixande kvarstår i och kring vår kvist men våra gamla ytterdörrar har monterats på plats. Gammal färg har jag skrapat bort och målat på nytt med Ottossons linoljefärg i kulören Ardbeg Green.


Med mycket målande är det onödigt att tvätta penslar hela tiden så jag låter dem oftast stå i linolja. Välvårdade kvalitetspenslar är en fröjd att måla med och motsatsen ger ofta ett katastrofresultat.
Ett bra penselförvaringstips är att ta en glasburk och borra hål i locket lika stort som penselskaftet och täta med en ballong eller liknande. När jag målar brukar jag inte ens ta bort locket och när man är klar är det bara att skruva på tillbaka.


Tak och väggar är nu klara i barnens vindsrum, gamla lampor upphängda och golvvärmeslingor dragna.


I förrgår började vi äntligen lägga det gamla golvet. Ursprungligen ca 55 mm tjockt som vi hyvlat ner underifrån för att behålla den gamla ytan. Som vi väntar och har väntat på att få ta detta rum i bruk för det kommer att göra att vi får vårt vardagsrum till vardagsrum (inte till sovrum) och att vi får ett arbetsrum som vi verkligen behöver. Och nu närmar det sig!

6 kommentarer:

Isabella W sa...

The doors are beautiful, and so is the attic space.

Louise sa...

Oj vilket rum det blir! häftigt med en ordentlig sal. Dörrarna i ardbeg mot den ljusare panelen, så snyggt. Kul att se!

Lantliga drömmar sa...

Nämen nu ser jag ju att dörrarna fått ardbeg green på sig! Det fick jag höra av mitt sällskap idag efter att vi hälsat på och pratat köksskåpsfärgfunderingar :) Riktigt snyggt!
Och som jag gläds med er att snart ytterligare ett rum får tas ibruk! Härligt!

Birgitta Nygren sa...

Det blir så fint! Oj vad det är roligt och spännande att följa husets färdigställande.
Gröna dörrarna är perfekta och nya rummet så vackert med sin volym.

Anonym sa...

Är det kokt eller rå linolja du har i penselförvaringsburken?

Lundagård sa...

Jag brukar ta det vi har, antingen rå eller kokt linolja. Efter ett tag när det har samlats färg i burken ihop med linoljan brukar jag ibland använda upp blandningen som grunderingsfärg så kan man ta tillvara allt.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP