01 november 2010

Kvinnor, Kakor, Patrik, Pensionärer

Här kommer två boktips som förstås också är bra julklappstips!Boken Kvinnor och Kakor vid Kyro älv har nu kommit ut! Maria Österåker har skrivit och Patricia Rodas fotograferat. Boken är 96 sidor, inbunden och har getts ut på eget förlag, Österåker & Österåker Ab. Jag har gjort layouten och det var minsann ett underbart material att arbeta med! Boken kan bland annat köpas här. Notera också den fina tantknappen på bilden i vänstra hörnet, "tanter är vi allihopa", köp din egen knapp här.

"När en människa har levt ett helt liv har hon onekligen kunskapen och rätten att ge råd om hur ett liv skall levas. Boken Kvinnor och kakor längs Kyro älv innehåller tantvisdom på hög nivå. Lär känna Astrid, Vera, Anna-Mi och alla de andra tanterna längs älven. Läs vad de kan lära dig om bland annat kärleken, äktenskapet, livet och döden. Boken innehåller även tanternas allra bästa tantrecept!

Boken 'kvinnor och kakor' är en text och fotobok där 13 tanter funderar kring livet. Här får vi råd på vår egen resa från kvinna till tant. Maria Österåkers texter och Patricia Rodas många fotografier av rynkiga tanter, gapskrattande tanter och kaffesörplande tanter bidrar till en bok fylld av värme och nostalgi."

Mina goda och glada vänner står bakom den nya äventyrsromanen och barnboken Patrik och pensionärmakten som getts ut på Schildts förlag i höst. Malin har författat och Joanna illustrerat, då kan det inte bli annat än bra, roligt och fantasifullt! Boken kan bland annat köpas här.

"I en skola i en liten stad sitter en pojke i ett klassrum, djupt försjunken i egna tankar. Pojken heter Patrik, och han älskar kartor. Själv äger han tre stycken, en över hela världen, en över stjärnhimlen och en över staden där han bor.

Den här dagen kommer att bli den mest spännande i Patriks liv, fast det vet han inte ännu. Helt snart kommer han att bli retad av klassens värsting Irene och rymma från skolan. När han stiger på bussen som skall ta honom hem, hamnar han av misstag på en gruppresa för pensionärer. Vad pinsamt!
Men när det framkommer att en av seniorerna blivit kidnappad hittar Patrik plötsligt sig själv mitt i ett spännande och fartfyllt äventyr. Vad är datamedikamentatorn? Vad betyder larm 001? Skall Patrik och pensionärerna hitta fram i tid för att rädda den kidnappade Elsa? Och vilken roll spelar elaka Irene i kidnappningen?"

7 kommentarer:

Rose Garden Malevik sa...

HAHA :)
Håkan

Underbar bild förresten :)

Svenska inredningsbloggar sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
n o r d i n g å r d e n sa...

Vilka härliga böcker, båda två! Kakboken skulle passa mej bra och de två vännerna såg lika härliga ut de med,såsom bilden på dem, deras kläder älskar jag, precis min stil! Mari.

Mia, New Room Interior sa...

Herlige bilder!! :-)

Madame Morell sa...

Vilka söta tjejer! Tack för boktipset.
Undra var tjejen till höger har köpt sina stövlar?.....
Jessika

Mitt Egnahem sa...

Du bjuder som vanligt på smaskiga inlägg! Gillade också ytehandlingen på er fantastiska bänkskiva. Vilken härlig kulör! Pepparkaksbak på den vore väl perfekt. (Funkar att kavla ut färdig-köpe-deg också...)Ha det! Värmländska Mitt Egnahem

Malin sa...

Madame Morell: Det är jag, Malin som sitter till höger på bilden, och jag har köpt mina gula stövlar på Click i Karleby :) Det är ett par El Naturalista-stövlar, jag älskar dem och använder dem nästan varje dag. De är fantastiskt bekväma och trevliga. Rekommenderas varmt (fast de är ett par, tre år gamla. Kanske fyra. Så jag vet inte om de säljs längre)

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP