21 december 2010

Barn- och musikrumDe senaste dagarna har vi satsat på att färdigställa ett rum åt de två äldsta pojkarna så de kan flytta ut från köket till jul och vi kan flytta in ett ordentligt matbord.

Gamla golvplankor har pusslats och passats ihop och slipats lätt. Detta rum är troligtvis det enda rum där vi sätter skivor på väggarna, vi har använt en porös träfiberskiva. Sådana som oftast sattes in i husen på 50-talet när man renoverade och tog bort spännpappen. Samma skivor som vi i vårt första hus i renoveringsivern rev ut, helt i onödan som vi ser på saken nu i efterhand.
Orsaken till att detta rum får skivor är för akustikens skull eftersom det i ett senare skede är tänkt att bli Christians musikrum.

Skivorna har vi tapetserat. Golvet har vi målat brunt(!), bränd umbra med lite guldockra och vitt i, precis den färg många av våra golvplankor haft. Det understa färgskiktet består oftast av en grön-turkos väldigt snygg nyans, men den färgen tyckte vi inte passade in här, kanske i ett annat rum.

Smygarna och fönsterbrädan är tillverkad och har passats in. Golvlister och foder hoppas vi få på plats i natt. (Den bästa byggtiden, har nog inte varit i säng före klockan tre den senaste tiden!)

För att pojkarna skall få någon lekyta i detta lilla rum har vi sökt efter en begagnad loftsäng som vi inte hittat så igår natt byggde vi en. Simplast tänkbara konstruktion. Av rått virke, den kanske börjar se helt förskräcklig ut när den torkat men huvudsaken är för tillfället att den börjar fylla sin funktion. Jag målade den med en blandad linoljelasyr (som torkar inom ett dygn) bestående av ca fyra matskedar Ottossons järnoxidsvart blandad med ca 2 dl kokt linolja.
I morgon sker inflyttningen i rummet, hurra!

10 kommentarer:

maria sa...

...så igårnatt byggde vi en.....hmmm, ni är nog inte riktigt som andra!!(i positiv bemärkelse):O) vilken ENERGI!!

snyggt kommer det dessutom att bli, snyggt tak!!

Mamsell Lufolk sa...

Grymt duktigt! Ni ångar på och får saker gjorda, och vad är väl bättre än det. När relultatet blir såå bra så är det bara att slå klackarna i taket och ta mot julen kring köksbordet. ;)

Juanita sa...

Ååå ni är sååå duktiga! Helt otroligt! Blir bara så glad att läsa i bloggen om vad ni åstadkommer! :) Hoppas ni får en fin o lugn jul kring matbordet i köket! :) Kramar

Everyday living etc. sa...

Det kommer bli jätte snygg (det är jätte snyggt). Hoppas ni får lite julstämning in i mellan all renovering!

Ha det gott! kram Linnéa

Unknown sa...

Jag vill bara titta in hos dig och önska dig en riktigt fröjdefull jul! KRAM Petra, Romantiskahem

Anonym sa...

Jag är själv tokförtjust i sådana träfiberplattor som ni pratar om! Men vad är det för tapet ni valt? Den såg väldigt fin ut på bilden!

God jul från Norrland! /Erika

sabina sa...

Jag gillar tapeten. Snyggt! God Jul i stugan!

Lantliga drömmar sa...

Varför köpa när man kan bygga...! :) Ni är händiga som få, vilken tur att ni fick en säng åt grabbarna iaf!

Rummet kommer att bli toppen! Snyggt!

Ha en riktigt skön och fridfull jul!

Anonym sa...

Såå fint det blir!!
Önskar er en riktigt god jul!

Titte sa...

hej

vad satte ni i fogarna mellan skivorna. är just i det skedet själv , kommer inte ihåg vad jag fick för råd för flera månader sedan. www.vanhantalonkorjaaminen.blogspot.com som jag skriver på finska för att det är så svårt att skriva på finska.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP