03 oktober 2013

Bedårande bohag

I går kånkade jag och Mia möbler hela dagen. Vi har köpt en hel del inventarier från ett gammalt hus till butiken.


När vi har lastat ut liknande inköp brukar vi snabbt gruppera en del av sakerna och fotografera dem innan vi plockar in allt i butiken.


Oftast blir det en allmogegrupp och en retrogrupp. Nuförtiden publicerar vi alltid liknande bilder på butikens Facebooksida, ni som är intresserade av dessa kan titta in här. Om man gillar sidan så borde man få uppdateringarna automatiskt på sin tidslinje.


Med på köpet får vi oftast höra intressanta personporträtt eller levnadsöden. I det hus vi besökte igår fanns en kammare med mörka tapeter, en spis och känslan i rummet var verkligen speciell. Vi fick höra att det en tid hade bott en hel rysk familj i just det rummet. I huset bodde också en familj med åtta barn vars föräldrar båda dog i tuberkulos. Mostern flyttade då till gården och tog hand om barnen och jordbruket livet ut. Det känns alltid stort att höra liknande berättelser och de fyller minsann på tacksamheten över allt gott man själv har fått.

8 kommentarer:

FLAK sa...

Grattis och vilka fina möbler och radio..man får gåshud av möblerna..helt rätt stuk

Tanja sa...

Härliga möbler och prylar! Ser både ett och annat jag kunde tänka mig ha här hemma. ;)Ska genast kolla in er facebooksida!

my home is my castle sa...

vad kostar vaggan? :)

Solja sa...

Upeita!

Eva F sa...

Hej
Vaggan!! Vill köpa vaggan !! Vad kostar den??

Turid Uten Tresko sa...

Så utrolig mye fint dere har fått tak i!:)

Volang-Linda sa...

Åh vad mycket fint! Ljuvligt.

Åpent^hus sa...

så mye fint du har funnet!
:)

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP