22 oktober 2013

Höstlovet

Förra veckan hade vi höstlov, förra veckan hade jag också tänkt blogga men de dagarna rullade iväg till allt möjligt så det blev inte av. Här kommer nu i alla fall lite höstlovsbilder.
Barnen har börjat ta sig till allt högre höjder, jag tycker det skulle räcka med några meter men de klättrar förstås hur högt som helst i våra gamla granar.


Vi ordnade en legotävling. Alla fick bygga två gubbar på var i smyg som vi satte i en burk. Med två röster på var röstade vi sedan fram en favorit. 


Lisa visar också ett stort intresse för lego och får vara med och bygga ibland.


Vi besökte simhallen och Lisa fick plaska på i en bassäng för första gången, hon var lite skeptisk till först men efter ett tag förstod hon att roa sig.


Lisa har börjat krypa och det är så roligt att se allt nytt som hon lär sig.


Full fart mest hela tiden.Vi försöker äta godis sparsamt, barnen har godisdag och ibland får vi förstås ta emot klagomål om att de får för lite godis. Under höstlovet gjorde vi undantagsvis en godisöverraskning. Vi köpte massor med godis som jag en kväll snabbt plockade ut i ett roligt mönster på köksbordet så länge Christian såg till att barnen inte kom till köket. 


Sedan ringde vi i vår gamla mässingsklocka vi har på väggen och ropade "kom och titta, kom och titta, det är något på köksbordet". Barnen fick varsin papperspåse och fick turvis plocka en godis i sin påse. (Lisa fick en majsbåge!).

12 kommentarer:

Anonym sa...

Ni verkar vara en mysig familj som haft ett bra höstlov! jag eller vi ska ta efter både legotävlingen och gosisskojjet! Tack för att du delar med dig!

Ronja sa...

Vilken gullig godisidé

Tanja sa...

Tänkte just säga samma som Ronja! Vilken härlig godisidé! H. en som storkonsumerar godis och borde definitvt minska, ser att det smittar av sig till barnen...

Sara sa...

Vilken härlig idé med godiset, så fint :)

Lantliga drömmar sa...

Alltså ni är för härliga! Att du (ni!) bara kommer på tanken att plocka ut godiset sådär vackert! Var säkert en underbar överraskning för pojkarna!
Så stor Lisa har blivit också, helt ljuvlig!

Evelinas Ekologiska sa...

Mysiga Höstlovsysslor!:)
Blir så glad av att se på bilderna, sådan värme :)

/Evelina - Evelinas Ekologiska
http://evelinasekologiska.blogspot.se/

Flickan på landet sa...

Vilka fina idéer!Sånt som barnen uppskattar å minns när de blir stora.Tror jag ska låna din godiside :)

Fröken Grön sa...

Alltså, kan man annat än älska den här bloggen!?
Nu har jag har suttit som klistrad en god stund och läst ikapp mig på sensommarens och höstens alla projekt och begivenheter, njutit av välskrivna texter och fantastiskt foto. För att inte tala om all inspiration!
Tack för en trevlig stund tillsammans med dig och din fina familj!
/Anna-Karin

finnkids sa...

Ni verkar ha haft en härlig höstlovsvecka! Godisidén kanske jag också tar med mig och överraskar barnen med!

Fru F sa...

Jag älskar verkligen också denna underbara idé på godis i ett vackert mönster!

idegumman sa...

Oj, va roligt att se när du plockat ihop en massa "små saker" igen, i härligt mönster och härliga färger med perfekt bakgrund :)! En "orientalisk matta" eller kanske en gammaldags "korsstygnsduk" kom jag att tänka på. Gillar dina lekar med former, färger och material sen tidigare (burkar, prickar, ränder...). Ha det gott!

Anonym sa...

Legotävlingen vilken bra lek att göra med barnen, ska göra den med mina killar. Ni verkar ha ett underbart liv. Fem barn, så vackert hem, coola föräldrar. Tack för inspiration!!! /Camilla

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP