04 december 2013

Julmattan Loke

Vi har haft en gammal matta i köket som jag tycker mycket om men den är väldigt sliten, jag har kortat av den och knutit om den men snart håller den inte i hop mera. Jag har börjat loppis-spana och googla efter mattor som kunde passa hemma hos oss, att hitta gamla mattor i önskade färger är inte så lätt. Passligt nog fick jag ett trevligt mail från Nyblom Kollén som undrade om jag ville testa en produkt, jag hade riktigt just innan tittat på deras mycket fina mattor och därför var valet enkelt. Lagom till lillajul fick vi hemskickat en röd Loke ripsmatta.

Jag är mycket förtjust i mattan, mönstret är vackert och traditionellt, den är i 100% bomull och kan tvättas i 60°.


Lisa tycker också om att krypa på den.Mattan är tre meter lång vilket nästan känns som minimumlängd i våra rum, tvåmetersmattor känns lite för fjuttiga om man inte använder sig av två stycken förstås. Som året-runt-matta när juletiden är förbi tycker jag att mattan Inez skulle vara mycket fin.


Bollen som Lisa rullar runt med på bilderna har alltid hört till mina favoriter och stått på någon hylla tills vi nyligen kom på att den är en utmärkt leksak. Det är en gammal träkula och den har kanske till och med ursprungligen blivit gjord just som en leksaksboll.


Det är inte många nya saker vi har i huset men de vi har försöker vi få att passa bra in med det gamla. Den här mattan är just en sådan som smälter fint ihop med de gamla julkuddarna som jag har sytt av gamla söndriga yllefiltar.


Mattan blev ett piggt inslag och ett sätt att pynta då vi annars inte kommer oss för att pynta så mycket annat än med adventsljusstakar, någon ljusslinga och en hyacint. Däremot har vi börjat sjunga julsånger vid köksbordet, en trevlig tradition som alla gillar. 

18 kommentarer:

LIVS LYST sa...

Såå skjønn hun er! Og så stor hun har blitt. Herlig herlig. Og interiøret hos dere ---- det er bare så utrolig gjennomført og fint!

Dere er flinke!
Masse god førjulstid til dere.
Klem fra meg

n o r d i n g å r d e n sa...

Mattan är ju som gjord för ert hem och så fint ni har, man blir bara så A V U N D S J U K! :)

Så jäkla fint och underbara foton!! Lisa så söt, vilken modell!!!!

Norrfrids Eija sa...

Jag blir helt sjuk av dina bilder Aja! Varje gång jag tittar in hos dej. Det är så otroligt djup i bilderna och så söta modeller du har omkring dig. Helt makalöst magiskt! Och ja, mattan passar som handsken där i köket!

Anonym sa...

Alltså ni har det så himla fint! Får alltid en varm och fluffig känsla i magen när jag läser er blogg!
Stor kram!

Sara sa...

Vilken fin matta, och den passar ju verkligen in hemma hos er! :)

Meine Dinge Franka sa...

your little daughter is so sweet.

all the best
franka

Anonym sa...

Så jättefint och mysigt hem du har! Och härliga ungar :) Jag har sökt denna matta i Finland men inte hittat den hos de finska återförsäljare som säljer Nyblom & Kollèn.

Lantliga drömmar sa...

Vacker matta, och jag bara jämrar mig när jag ser hur Lisa vuxit, och hur fruktansvärt ljuvligt söt hon är! :) Helt underbar!
Och så mysigt det låter att sjunga julsånger runt bordet, jag blir alldeles varm i hjärtat ♥

Lina sa...

Ni har det ju så himlens fint att jag nästan smäller av här hemma. O mattan, underbar!

Unknown sa...

Åh vilken underbar blogg och vackra bilder på ert hem! Blir så inspirerad! Den här frågan kanske inte passar in här men hoppas det inte gör något. Hittade hit till bloggen för att jag och min man bestämt oss för att flytta ett timmerhus som måste rivas precis som ni gjort. Har läst igenom det mesta om eran flytt men inte kunnat se så mycket om grunden. hur gjöt ni innan ni la dit stenarna? gjorde ni det själva eller anlitade? vad kostade det för er? vårt hus har liknande stenar som vi har tänkt ha två rader av ovanpå något annat. mycket tacksam för svar. MVH Ida

Anonym sa...

En sån måste jag ha. Tre meter behövs här också...julhälsningar från Vörå! Britt-Mari

Mamsell Lufolk sa...

Nå äntligen kom jag mig för att kika in på mattbilderna. Har sett minibilder på telefonen, men det ger inte riktigt samma känsla. Blev ju jättefint! Å Lisa-gumman är ju bara pricken på i:et. :) Kul med jul-sjungandet förresten.

Eva Domis sa...

Fina mattor och hoppeligen så slinter de inte iväg när det springs över dem ;-) Gummi under har därför blivit min melodi men valet av matta blir ju nog då begränsat för min egen del och ni behöver nog dessa med rejäl längd för att få den rätta dimensionen visavi golvet den ska ligga på.
Traditionellt som "förr i tiden" ser det ut hemma hos er och det är så snyggt och hemtrevligt utan dock att bli alltför tamt med klickar av moderna saker och lite ruffa industri inslag som ger lite rock 'n'roll och stilmixar gillar jag, lantligt franskt och skandivanviskt till industri som jag kör med.

Anonym sa...

Åh va fin matta! Jag köpte precis in juldukar ur Nyblom & Kolléns sortiment till mitt café och var jättenöjd.
Har precis bestämt btw att när jag skaffar egen stuga ska jag ha ett lundagård-köksbord :) och därmed basta.

Unknown sa...

Hej! Jag undrar hur du fått menyn med kategorierna i mitten? Jag har försökt med allt men hittar inte stället där man ska ändra det på! Tacksam för svar! :)

Anonym sa...

Wonderful ♥ blog ♥!
Have a nice ♥ ADVENT ♥!
Greatings from Germany

Simone

Lundagård sa...

Ida: Enligt rådande byggnormer behövs en grundsula som är minst 60 cm bred och 20 cm tjock under själva sockeln. Du hittar en liten bild på vår grund under fliken "om vårt hus". Vi gjorde gjutformar av brädor som vi måttade in och beställde betongbil som fyllde formarna. Minns inget pris men kolla med närmaste betonleverantör. Lycka till!

Anna: Menyn kallas "sidor", där kan du namnge och göra nya sidor/menyer, du hittar inställningarna i vänsterspalten i redigerinsläget där alla andra inställningar finns, förutsatt att du har en mall som innehåller just "sidor".

Unknown sa...

Vilken liten buse som kryper runt på den nya fina mattan. Så söt!

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP