08 april 2015

Utflykten

I påskhelgen packade vi en matsäck, det behövs många smörgåsar till sju personer. Vi tog sikte på Nådjärv, en liten sjö några kilometer från oss.


Vi valde de små skogsvägarna med is och höga snövallar som hade börjat smälta och plötsligt drogs bilen ner i dikeskanten.


Det blev att gräva, hacka och backa i många omgångar.


Det blir alltid mera äventyr med en gammal bil! Det är nästan omöjligt att få i ettan och backen på vår bil och nu krånglade det rejält, efter att vi sluppit fram en meter och kört fast igen så räckte det tio minuter innan vi lyckades få i backen och den proceduren upprepade vi säkert fem gånger. 


Barnen roade sig under tiden på träd och i diken.


Efter mycket grävande och skuffande kom vi fram till Nådjärv. 


Barnen letade saker i skogen och hittade skrivbordsstolshjul, metspön, tygbitar, ett ankare och en speciellt vacker tegelsten. Så grillade vi korv och pinnbröd.


Och knäckebröd.


Gott med mat ute efter lek och stoj.


Vid strandkanten finns en vackert grånad nedsjunken men stor brygga där man också kan sitta.


Vi är oerhört dåliga på att komma oss iväg hela familjen på utomhusaktiviteter för barnen leker ju ändå ute hela tiden av sig själva. Men efter den här dagen var vi överens om att oftare försöka åka på gemensamma äventyr och här i trakten finns mycket fin natur att utforska, till exempel hela Utterleden har vi kvar!

3 kommentarer:

Lantliga drömmar sa...

Alltid mysigt och uppfriskande med utedagar, men dikeskörning och prackandet med det hade ni nog klarat er utan...! Nästa gång får ni hållas på vägen så slits inte nerverna så ;) Men, slutet gott, allting gott brukar man ju säga!

HWIT BLOGG sa...

Härliga bilder du bjuder på! Kul att kika in till dig...
Ha en fortsatt fin vecka!
Kram Titti

Anonym sa...

Ler igenkännande åt att välja de minsta vägran, som vi har kört fast, skuttat och grävt genom åren ;)

Vi var också till nådjärv i påskhelgen, men grillade lite längre in i skogen där det också finns en redig linbana som uppskattas av barnen.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP