22 augusti 2016

Sommartider hej, hej!

Sommaren kom och sommaren gick i ett huj! Det här blir en ganska rörig blandning bilder av sådant som kunde ha förtjänat egna utförligare inlägg men i sommar har jag inte prioriterat bloggandet så här kommer en komprimerad historia där många delar fattas. Bilden ovan är från en av de varmaste sommardagarna som vi avverkade i Kalajoki.


Mestadels har vi hållit oss i hemknutarna och barnen har pysslat på ute på gården.


Vi har firat tre av mina syskonbarn.


Holger har medverkat i Pedersöre teaters uppsättning av Alice i Underlandet, här med huvudrollsinnehavaren Alice/Alva Nygård.


Från samma teater: snyggaste hattmakaren jag skådat!Vi tog en tur till Umeå, hoppade på lite stenar och vandrade runt i den mysiga staden. För att hela familjen skulle rymmas att övernatta behövde vi två hotellrum och två extrasängar.


Vi har ätit jordgubbar.


När vi ordnade det fjärde Loppisracet blev det full fart i byn!


Vi har deltagit i ett familjeläger där det en kväll bland annat stod maskerad på programmet.


Pojkarna har vistats mycket med farfar vid sommarstugan där vi andra tog en roddtur en kväll.
Jag har simmat med vänner.


En av många matstunder med vänner.


I år var det dags för tjärbränning i Purmo som ordnas vart tionde år.Min syster firade femtio år och bjöd in till ett talkokalas där det byggdes och målades på huset, fönster renoverades och ett utedass blev byggt.


Hösten är här, det blir att ta sig över pölarna, återuppta studier, byggandet och sikta framåt!

4 kommentarer:

Nonna sa...

Hienoja kuvia!

Louise sa...

Så vackra bilder av sommarvardagen! Ett av syskonen har verkligen dragit iväg i höjden, mycket sol och vatten kan jag tänka!

idegumman sa...

Härliga bilder, speciellt den sista :)! Är själv höstmänniska och tycker du i den fångat "sommarvarmt ännu i luften men nya utmaningar framför", med lite lekfullhet, lugn och bestämdhet går det bra att ta sig an det som kommer... och så skor som inte genast låter det kalla höstvattnet sippra in :)! Ha en riktigt bra höst! Kram!

Anonym sa...

Underbara bilder, speciellt det av de simmande vännerna! /Anja

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP