23 december 2016

Vi målar vidare!

I våra nya butiksutrymmen fortsätter vi med att fixa ytorna. Vi hade inte tänkt måla alla dörrar men testade med denna och visst blir det trevligt med andra färger än bara vitt!


Det är lite svårt att hitta den där renoveringstiden men lite nu som då när jag har en extra timme ledig mellan fotostudierna som jag sysselsätter mig med på andra sidan gatan eller när jag lyckas hitta en ledig kväll så dras det vidare med penseltagen!


Ibland hänger våra småttingar med och när de har skrapat, byggt, målat, hällt ut klister och ägnat sig åt liknande, för oss tålamodstrytande aktiviteter plockar vi fram en film.


De flesta väggar målar vi men det här rummet tapetserade vi och med alla vinklar och vrår som skulle passas in räckte också det väldigt länge.


Trots att vi går rätt så varsamt fram får de flesta ytor sig en uppfräschning. Badrummets åttiotalsplastade väggar "kaklar" vi om med ett varv linoljefärg.


Nu stänger vi vår butik för flytt och för att få mera tid för att renovera och färdigställa den nya butiken. Vi öppnade i Purmo för åtta år sedan till julen och visst är det lite vemodigt att flytta från vårt mysiga hus men allt har sin tid och nu är det dags att gå vidare!

Behöver ni färg, beslag eller annat under tiden är det bara att höra av sig så fixar vi det, webshopen är öppen som vanligt. Vi siktar på att öppna den nya butiken på Södermalmsgatan 8 i Jakobstad i februari, men håll utkik på FB (Lundagård) och följ oss på instagram (lundagardliving) för uppdaterad och ny information.

Det har varit en fin Purmotid, tack till alla er kunder som har kommit körande till Purmo, ibland i mörker, ibland har ni kört fel och hamnat i Överpurmo men till sist har de flesta hittat fram! Tack för fina samtal och möten och välkommen att besöka oss i vår nya butik när vi öppnar!

10 kommentarer:

ellen! sa...

Det ska bli så trevligt att få er som grannar i kvarteret! MVH After Eight-anställd

Anonym sa...

Härligt rödbrun färg! Inte så rött som engelskt rött och inte mörk och dyster heller. Vad skulle man på fackspråk kalla den? Undrar Nyfiken ;)

Lundagård sa...

Anonym: Den röda färg vi använt är Ottossons linoljefärg i nyansen "Bränd Terra".

Lundagård sa...

Tack detsamma Ellen! :-)

Anonym sa...

När ni målar med linoljefärger av röd nyans, grundmålar ni med vitt då? Måste man göra det?

Tack för en inspirerande blogg!

Lundagård sa...

Anonym: Nej, man behöver inte grundmåla med vitt, är ytan målad sedan tidigare är det bara att slipa och måla direkt på, är det en trären yta blandar vi ut den valda kulören med linolja och grunderar med den blandningen för att sedan stryka 1-2 varv outblandad färg på.

Anonym sa...

Hei på dere flinke folk!
Artig å følge med på alt dere får tid til!
Skulle så gjerne ha visst hvem som har produsert tapeten og navnet på den?

Anne-Lise Haugan

Unknown sa...

Hej, tack för en väldigt trevlig och inspirerande blog. Jättefin kulör på dörrarna är det 100% Bränd Terra ni har målat med? Mvh Micke.

Lundagård sa...

Tack Mikael för din kommentar!
Kulören på dörrarna är Ottossons kulör Bränd Terra, inte utblandad, 100%.

Lundagård sa...

Tack för sin kommentar Anne-Lise, märkte den först nu väldigt mycket senare! :-) Tapeten kommer från Rusta!

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP