22 mars 2017

Måla glasögonbågar

• Inlägget är ett samarbete med Erikssons Skog & Trädgård •


Jag har länge önskat mig gröna glasögonbågar men har inte hittat en modell eller en grön nyans jag tyckt om så jag tänkte att jag får åtgärda saken på egen hand.De här gamla märkesbågarna köpte jag för några år sedan på loppis, de kostade en euro. Jag beställde linser till dem med egen styrka men på grund av färgen i kombination med min fräkniga hy kom jag aldrig överens med dem. Kom på att jag kunde måla dem gröna. Vattenslipade ytan för att få färgen att fästa bra.


Hos Erikssons Skog & Trädgård i Jakobstad hittade jag billack. Det fanns mängder av kulörer att välja på men jag fastnade för en mörkgrön färg. Glasögonen sprayades i fyra tunna lager.Med rätt så enkla medel fick jag billigt ett par lite mer personlig glasögon.


Bilfärgen från Erikssons Skog & Trädgård kan fås som blank eller matt, själv valde jag en matt yta och är riktigt nöjd med slutresultatet som blev jämnt och fint. Det finns ännu färg kvar i burken så jag gissar att någon annan grej i mitt skrotlager också skall få grönska!

2 kommentarer:

Malin sa...

Vad SNYGGT det blev! Vilken fantastisk idé!

MrsUniversum sa...

Ja riktigt kul! Och bara att komma på idén var omåttligt fantasifullt.

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP