01 oktober 2018

Köksrenovering

Vi har bott i vårt hus och använt vårt kök i åtta år så jag tyckte det var dags för en liten ommöblering och uppfärschning av ytorna vilket jag har sysselsatt mig med några sena kvällar den senaste tiden.


Bland annat har jag målat vårt köksgolv två varv i olika omgångar och avstängningar eftersom vi har använt det samtidigt. Jag har byggt spångar och snurrat trådar runt stolar för att markera var barnen kan gå när de har vaknat på morgonen.


Den här skåpet hittade jag hos Elsa möbel, efter lite renovering passade det perfekt in med resterande köksinredning. Tidigare har vi bara haft en byrå vid fönstret som har känts lite missanpassad i ett kök. Den här nuvarande köksvarianten ser vi som en uppgradering, tanken är att vi ännu skall bygga det platsbyggda kök som vi har ritat tidigare och sparat gamla luckor och lådor till att använda och bygga in. Men den här lösningen blev helt okej, så nu jag gissar att det dröjer ett tag innan vi tar oss an ett nytt köksprojekt.


Överst till vänster syns åtta års nötning av målat köksgolv, vi använde samma nyans som tidigare, Ottossons linoljefärg i kulören Pärlgrå. Det nya gamla köksskåpet slipade jag och målade i kulören Mörkgrå från Ottossons.

Överst till höger syns två lådor jag byggde till köksön som har haft två hål i sidan där vi aldrig har kommit oss för att bygga lådorna som vi tänkt. Jag valde den enkla vägen och hittade gamla trälådor i helträ för två euro på Juthbackamarknaden. Jag kapade av dem och flyttade bakstycket för att få lådorna i rätt längd och fäste samma panel framtill som på köksön.


Lådorna på plats i köksön.


Mattorna i köket har min mamma vävt för många år sedan, att hon redan då gjorde tre stycken i passande kulörer till vårt nuvarande kök gläder mig. 


Det här bordet och kylskåpet fick byta plats så blev den här väggen lite luftigare, men mindre saker blev det inte!


Den stora diskbänken är verkligen en av de bästa sakerna i vårt kök.


Den döljs en aning av bänkskivan i betong som är målad i samma mörkgråa kulör som köksinredningen.


Framför köksön har vi haft många olika sittplatsvarianter, i nuläget har vi en traditionell gammal gungstol.


Ett timglas och en kökskanin är också bra att ha.Köksbänken är en skön viloplats och gömmer sorteringslådor för bland annat metall och glas.


Nu har Christians kaffemaskin som han köpte på en marknad i andra hand för många år sedan kommit fram på köksbänken.


Köksbordet som är en gammal stoppstomme med golvplank till skiva fortsätter vi att slita ner, ytan målad med Italiensk Grön Umbra har blivit vackert nött med tiden.Och så till sist, en vacker-viktig-vardagsbild av köket i bruk!

13 kommentarer:

Malin sa...

Nämen å, vad fint det blev! Jag har ju gått omkring och tänkt att ert kök är nytt, haha, är det faktiskt ÅTTA år sen ni flyttade in? Galet.

klipposfia sa...

Härligt! Minns så väl kaffemaskinen som Kitti pratade om redan i Larsmo ��

Ankkurinappis sa...

Ooooh! U P E A !

MrsUniversum sa...

Ni har verkligen ett härligt, levande, vackert och praktiskt kök!!!

Unknown sa...

Åh så otroligt hemtrevligt och fint kök ni har! Jättefina färger, bra jobbat!

Unknown sa...

I love your kitchen!

Lundagård sa...

Tack alla för era vänliga komentarer! :-)

Anonym sa...

Hej!
Vad fint ni har det!
Jag har en fråga angående betongskivan.
Vi har betongskivor i vårt kök som jag har tänkt måla, vilken färg har du använt? Och tål den mycket slitage eller har du fått måla den i flera omgångar?
Tacksam för svar:)

Mvh
Denise

Lundagård sa...

Denise; jag har målat bänkskivan med samma färg som köksskåpen, Ottossons linoljefärg i kulören Mörkgrå. Just den sidan använder vi inte så mycket till matlagning men i daglig användning är den ändå på olika sätt. Ytan har hållit väldigt bra för slitage. Det har inte synts nämnvärt slitage på flera år annat än nära diskhon där diskmedelsfläsckar har lämnat och ligga och nött fram några små ljusare fläckar.

Anonym sa...

Fantastisk fint og inspirerende kjøkken, og hus forøvrig! Alltid en glede når det kommer nye innlegg på denne hjemmesiden. Maler selv med Ottossons og har "lånt" flere av fargevalgene deres til egne prosjekt. :-)
Mvh Margrethe, Norge

Anton sa...

Hej! Vilket supermysigt kök ni byggt! Särskilt gillar jag er diskbänk. Får man fråga var ni köpt denna? Tack! Mvh Anton

Lundagård sa...

Anton: Vår diskbänk är gammal och kommer från ett storkök!

Ia-pia sa...

Hej
Kul stt se ditt fina hem!!
Undrar hur du behandlat din timmervägg?

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP