23 november 2009

Julpyssel


Julpysslade på fredagen med goda vänner hemma hos Linda. Passade på att knäppa några kvällsbilder från deras hem som är fullt med trevligheter man blir glad av.
Näverstolen har hennes farfar gjort i kriget, alltid extra roligt med möbler där man känner till historien bakom. Tavlan ovanför är en "familjeminnestavla".
Linda tillverkar underbara luffarslöjdsprodukter. Hon böjer noggrant till fantastiska former, allt från mäktiga ljuskronor till skålar och finurliga figurer som fågelhängaren på bild. Vi säljer en del av hennes produkter i vår butik och man kan också beställa direkt av henne.
Denna väggbonad blev pysselkvällens resultat för min del, hann inte med så mycket som jag tänkt för ätandet och pratandet är ju en viktig del som skall ha sin tid också!

22 kommentarer:

Helen sa...

Åh, vilken härlig blogg du har!

Jag blev sittandes LÄÄNGE...

Ha en härlig måndag!

Kram!

Mina dagar sa...

Imponerad av att du kan göra en sån fin grej bara på en kväll!
Underbar luffarslöjd. Kanske nått att beställa som julklapp?!

Ylle by heart sa...

Inspirerande! Det är en fröjd att få vara kreativ!

MammaMonica sa...

Fina grejer, både det du gjorde och hemma hos bilderna! Låter trevligt med julpysselkväll, kanske nåt att tänka på, eller t.o.m. genomföra!

Skatan sa...

Hej!

Vilket personligt julpynt! Överallt! Jag gillar det skarpt...

Kram,

Anna

MrsUniversum sa...

Trevligt med pyssel!

Näverstolen väldigt fin och speciell. Jag tänker på Mats Theselius stolsexperimenterande.

Jag gillar texten på din egen julpyntsbonad. Frid & fröjd!

Rut och Signe sa...

Stolen är underbar. Älskar prylar med historia kring dem. De får ett sådant härligt värde då. Fin trådslöjd. Har också en kvinna som tillverkar trådslöjd till min butik - beundrar dess tålamod! Marie

Lantliga drömmar sa...

Ni verkar ha så mysigt på alla era pysselkvällar! Roligt att vara fler tillsammans och dona på!
Gillar ditt pyssel, den sången är en personlig favorit, så vacker och så "julig"! :)

Toru sa...

Hej hej jag ska tipsa om min blogg. Direkt från inrednings snickare.

http://toruinsweden.blogspot.com/

Tack

ANETTESHUS.COM sa...

Så koselige bilder!! Og et kjempe-fint bilde du laget!!

Klem Anette:)

Kamomilla sa...

Härlig färgskala i hennes hem! och det låter minsann himla trevligt med sån pysselkväll.

Väggtavlan blev så söt så! :)

maria. sa...

Pysselkvällen är en av årets absoluta höjdpunkter! Resultatet av själva pysslandet har egentligen underordnad betydelse, men jag tycker vi fick till riktigt fina grejer i år. Roligt att se din lilla bonad sen den blev klar också - lyckad!

Lilla huset på prärien sa...

Vad roligt att ha pysselkväll tillsammans med väninnor! Mina väninnor är just inte så intresserade av pyssel så det lär inte bli av här... tyvär.

Gillar den där kroken supermycket! :)

Kram Jenny

Louise sa...

Vilken söt väggbonad!!

Sofie sa...

pärlorna gör verkligen sitt på bonaden, jättesnyggt! tack för en fin kväll, för mat, prat o inspiration! jag fortsatte nästa dag att sy, hann t.o.m få färdigt mina presenter. sista finnishen gjordes som vanligt i bilen på väg till de två kalasen:) roligt att få se L's hem genom dina "ögon", fint!
lycka o ro önskar jag dig.
kram, s

Malin sa...

Jo, tack för en jätterolig kväll! Jag har bara 4 påsar att sy till jukalendern, så kanske den blir klar i år, trots allt :) Det innebär att årets julpyssel var det mest produktiva sen vi startade för 4 år sen, haha

maria. sa...

Malin: Grattis till påsarna!

Första julpysslet, då det bara var A och jag, var vi också väldigt energiska och fick massor gjort. Vi var helt hormon-speedade då jag ammade och A var gravid, haha, det måste ha varit därför! Bebis A sov i vagnen och vi åt mängder av den nya chokladen Marabou Mint som sen faktiskt har följt oss genom julpysslandet fram tills i år (har ni tänkt på det, va?) då vi övergick till ännu godare julchoklad. Ser redan fram emot nästa år!

Anonym sa...

Jag gillar luffarslöjd så nu undrar jag om Lindas arbeten, som du nämnde om, hittas någonstans på nätet?

Glad adventstid!

Mamsell Lufolk sa...

Härligt med julpyssel. När jag blir stor och förståndig ska jag börja ta mig tid till sånt, istället för att stressa genom hela jultiden. Fina alster!

Lundagård sa...

Anonym: Hon har inte ännu någon egen hemsida eller försäljning på nätet. (Försöker övertala henne, hon skulle ju garanterat hitta kunder till sina fina grejer :-)) Sätter kanske upp en del av hennes trådarbeten så småningom i vår webshop också.
Som sagt har vi också en del produkter i butiken och ifall du bor i närheten av Jakobstad så tror jag hon kommer att sälja vid After Eights "Jul på Södermalm".

Dona blogg sa...

Underbar julbonad du fick till :)
Härlig luffarslöjd också!

Kram
Pernilla

Ylva sa...

Den översta bilden är helt ljuvlig tycker jag!!
/Ylva

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP