07 mars 2011

Återanvända hår + KreagalaEtt återanvändningtips är att spara det hår man tappar, om man nu tappar hår. I samband med graviditeter och amningar tappade jag mycket hår som jag tog tillvara en liten härva av efter varje dusch. Nu har jag extra hår av egen kvalité som kan användas vid håruppsättningar.

Hittade min bortglömda hårlåda när jag grävde runt bland mina festaccessoarer i jakt på roliga detaljer till den galaklädsel jag behöver till fredagens Kreagala där jag tillsammans med Maria Österåker och Patricia Rodas är en av de nominerade grupperna i kategorin "årets samarbete". Samarbetet gäller boken Kvinnor och Kakor som jag tidigare nämnt om här, i går kunde man också titta på de härliga tanterna tillsammans med Maria och Patricia i livsstilsprogrammet Strömsö, finns på Arenan (sju minuter in i programmet).

8 kommentarer:

MrsUniversum sa...

Det tänkesättet var något nytt - att spara sitt eget här för framtida håruppsättningar! Intressant.

Jag vet att man gjort/gör smycken av hår, här i Sverige var det kringvandrande hårkullor från Dalarna som var mest fingerfärdiga i hårarbeten. Att man tar vara på hästtagel och kosvansar vet jag också. Och ekorrhår och grävlinghår till målarpenslar... men sitt eget hår som löshårsuppsättning vid festliga tillfällen var en ny smart dimension! Det ser väldigt fint ut på bilden.

Krisses hantverk sa...

Det kan man kalla återanvändning! Men har man kort, tunt hår som jag så skulle det ta en hel livstid att få ihop lika mycket som du har där i handen. Du är verkligen en äkta återvinnare, att bara komma på tanken att börja spara på hårstrån är ju helt otroligt :)

Sandra sa...

Grattis till nomineringen! H. en som gärna skulle ha med er i vårt program också - återkommer via min kollega som har dina kontaktuppgifter :)

Madame Morell sa...

Ja du är duktig på genbruk du! Skulle ha tänkt på det när jag tovade ut mina sju år gamla dreads,,,,håret var ganska tunnt efter det.
Kram Jessika

Ghia sa...

Witam. Bardzo podoba mi się Wasz Blog, Wasz dom i Wasza rodzina :)
Będę tu chętnie zaglądać. Pozdrawiam z dalekiej Polski i życzę wszystkiego dobrego :) Aneta

Malin sa...

Jag har ju använt mig av Cajs avklippta dreads ibland när jag behövt utfyllnad. Mycket praktiskt :)

Industri house sa...

Ha en riktigt mysig helg, kram jessica.

Pia sa...

Grattis till priset! Skön fortsättning på helgen åt er alla!

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP