20 december 2011

Bloggpost med nötkräm


UNICEF/Pelle Bergström

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.

Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

3 kommentarer:

linnea-maria sa...

Tack för ett jättebra tips! Jag kan tänka mig att det räddar många barn. Nötter är bra näring men det höll tyvärr på att döda min son när han var tre, han är allergisk mot dem.

Hjälpmedel sa...

Jasså, nötter? Där lärde man sig någonting nytt.

Martin sa...

Mmm.. gott! :)

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP