21 december 2011

Julstök


Trots att det är vackert med snö så har det sina goda sidor när den uteblir, allt bygg-göra utomhus blir enklare. Christian har murat in en lucka i stenfoten, en sådan där sak som bara har lämnat och aldrig har blivit gjord men äntligen är den på plats.

Vi har spännpapprat väggarna i vardagsrummet, i det här inlägget från februari har jag gjort en utförligare beskrivning på hur man går tillväga.När det värsta byggkaoset i mitten av huset nu börjar vara över har vi öppnat två nya dörrar vilket betyder att man ser igenom hela huset. Det betyder också att man kan springa runt, runt, runt och i åttor. Rumsligheten ändrade mycket och livligheten hos barnen har tagits till en helt ny nivå.
Golvet orkade vi måla tre varv denna gång. I dag skall vi mura det sista på spisen, och så hoppas vi att de beställda tapeterna skall dyka upp innan julen. Det är ju några dagar kvar... sen väntar ännu lite listning och målning.
Lampan köpte vi på Caisa K:s loppis i somras för två (!) euro, den har ett mycket behagligt sken.
Det är väldigt roligt att kunna ta i bruk ytterligare ett rum till jul. Det betyder en hel del ommöblering i alla rum som vi ser fram emot och pianot får nu äntligen stå i en lite värdigare miljö!

9 kommentarer:

Norrfrids Eija sa...

Så härligt det är när man börjar se ett ljus i byggkaoset, då är det liksom värt allt slit och stök också...kan tänka mig att era vilda grabbar springer nu runt runt i huset, det gör våra också, dörrar smäller, springande steg av tomtar överallt i huset då alla rummen i huset är genomgångsrum. Man kan dansa runt runt runt så länge man orkar...
Ha en fin jul nu, du med din fina familj!
Kram Eija

grinden på glänt sa...

Va bra!!! Härligt med mera golvyta men jag kan tänka mig att polis och tjuv blev en populär lek.. ;)

Tusenfröjd sa...

Det är så spännande att få följa er renovering. Det blir ju så vackert. Det där med att barnen springer runt, känner jag igen... spring, spring, skrik och dörrar som smäller.
Önskar dig en God Jul!
Kram Liv

Ninette sa...

Vad ni har varit duktiga ändå! Jättefint blir det och den där lampan var verkligen ett fynd!

...C o w R o a d... sa...

What??? you bought that hanging lamp for two euros???? Amazing, what a find! :-)
it must be so nice to have a little bit more room for everybody to spread out in...
God Jul!

Sofie sa...

fint!
s

Mamsell Lufolk sa...

Va fin julklapp ni fixar till er själva. Att "få" ett rum till jul e inte alls illa. Det kunde jag gott önska mig också. :) Jättefint, som allt annat i ert hus.

Louise sa...

Hå så härligt, men vet du vad, jag har ändrat i hela vår renoveringsplan för att få in en soffa i köket som ni hade. Såg så himla mysigt ut =) Behandlingen på betongbänken ska jag knycka rakt av med, så ogiftigt!

Jannie sa...

Är det en Tynell lampa? Har den Taito stämpel?

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP