15 januari 2019

Jag är en samlare, jag vill ha mer!

Gott nytt år!
Det kom snabbt på, det nya året, liksom det förra svischade förbi! För min del kommer en stor del av det här året att ägnas åt att arbeta med och förhoppningsvis färdigställa den bok jag har sysslat med ett bra tag nu. Titeln, Jag är en samlare, jag vill ha mer! kanske kan uppfattas aningen provocerande i dagens konsumtionssamhälle, men jag har för avsikt att bjuda på mycket mer än bara ha-begär.


Ni får följa med på en samlarresa där jag bland annat har fotograferat katter i Paris.


Hittat böcker och bildäck i Kauhava.


Sprungit på marknader runtom i världen.


Vistats i trånga källare, hittat märkliga saker och mycket, mycket mer förstås!
Jag har dokumenterat mina egna samlingar.Över fyrtio stycken olika.


Jag har tänkt mycket på den samlande individen. Grubblat. Läst. Och skrivit.


Till stor hjälp har dessa underbara människor varit! Jag har intervjuat aderton samlare och fått fotografera dem och deras samlingar, här ser ni några av de medverkande. De bjuder verkligen på spännande och olika världar! 


Jag leker, arbetar och sysselsätter mig i olika roller; redaktör, fotograf, bildredigerare, skribent och grafisk designer. Eftersom jag också har andra saker att göra på vardagarna så är det lite svårt att garantera en tidsplan, men om jag inte stöter på allt för många hinder hoppas jag att boken kommer ut till hösten!

7 kommentarer:

Clipping Path sa...

Nice post.Keep sharing. Thanks

idégumman sa...

Du verkar åtminstone må bra av, dra nytta av, glädjas åt och tillbringa kvalitetstid med ditt samlande. Det gör mig glad! Jag är ingen samlare direkt, men har ändå alltför mycket av vissa saker som jag införskaffat med ett leende på läpparna, tänkt roliga tankar om, men som jag sen inte hunnit, tagit mig tid till att, njuta av, glädjas åt, må bra av... Så jag gläds åt dessa bilder, och säger som föregående talare: Keep charing! :) h.idégumman

Anonym sa...

Själv mår jag bäst med lite mindre ägodelar. Även om jag älskar intressanta, fina, användbara, fantasikittlande, bra-att-ha- saker. Ser fram emot att få läsa din bok.
H, mor Elsa

FLAK sa...

Härligt med likasinnade och att vara samlare/ nostalgiker/fordonshistoriker/fotograf/redaktör/livsnjutare är bara en del av livet som vi njuter av.
Vilka härliga samlingar och det är tur att vi finns för vem skulle annars bevara och visa upp det förgångna som finns med i våra liv.
Bra jobbat! och lycka till i letandet=)
Hälsningar från Nostalgimacken i Bergkvara

Sanna sa...

Wow! Det låter spännande! <3

Anonym sa...

Hej! Härligt att se alla bilder. Undrar var de vackra fönstren kommer ifrån? Själv i renoveringsbehov av nya.

Lundagård sa...

Våra fönster är gamla som vi renoverat!

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP