28 januari 2014

Dadelbollar

Vi har byggt vårt hus genom att försöka välja hälsosamma material och nu när huset står på sin plats och inte kräver lika mycket arbete har vi börjat fundera mera på andra hälsosamheter, t.ex. vad vi äter. Vi försöker mer och mer köpa ekologiskt odlad mat och dra ner på sötsakerna. Barnen har alltid haft godisdag men vi föräldrar har haft svårt att hålla oss till bara en dag i veckan... Nu har vi tänkt kasta ut det vita sockret för gott och hittills har det gått över förväntan, hoppas det håller i sig. Sen borde vi väl överväga någon form av motion också, men där är vi inte riktigt än.

Kokosbollarna eller dadelbollarna på bilden har blivit våra favoriter när vi vill äta något gott. Jag har inte utgått från något speciellt recept utan gör som när jag blandar färg, rör ihop efter känsla: ett paket dadlar kokas med lite förmiddagskaffe, någon sked kokosolja och lite honung rörs i, kakao och havregryn tillsätts tills en rullningsbar konsistens är uppnådd. In i frysen och mums så goda de sen är att äta!

9 kommentarer:

Anna Stenberg sa...

Bra tips! Jag äter inte heller socker (jo över jul och det har tagit en bit in i januari att sluta igen) Att blanda banan och vispad grädde tycker jag är gott! nu har jag tittat igenom en massa inlägg. Alla är superfina och dina bilder helt magiska!!! Kram Anna

Stan and Jody Gabara sa...

Beautiful Blog! New Follower!
Hugs,
Jody

Johanna sa...

Tåls att testa helt klart!

Kram Johanna

Emma sa...

Tack för tipset!

Unknown sa...

Vill man ha en dadelboll i stan så är det Kruska butik & café som gäller :) Helt ekologiska är de också - och med stans godaste kaffe. Från och med mitten av februari finns Kruska på Storgatan, svårt att missa med andra ord :)

Evelinas Ekologiska sa...

Så enkelt och så gott :) Mums!

/Evelina - Evelinas Ekologiska

Anonym sa...

Använder du färska eller torkade dadlar? Att koka dom i kaffe, vad finurligt! Måste testa! =) h.Pamela

Lundagård sa...

Pamela: torkade!

maria at inredningsvis sa...

Du har alltid så SJUKT inspirerande och söta inlägg :) blir glad härinne

Ny post ute......skor som het inredning :)

Ha en härlig vecka söt :)

LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)

  © Blogger template Simple n' Sweet by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP